Actualitat en clau de comunicació

Actualitat en clau de comunicació

Actualitat en clau de comunicació

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ARTICLE

Farts que l’actualitat només recaigui en temes polítics o esportius? Cansats de tant tertulià capaç de parlar de tot? Tips que hi hagi sempre dos bàndols tipus: “és babord qui guanya qui guanya, estribord qui guanya a babord…”?

Si bé les tertúlies són un format radiofònic i televisiu que s’ha posat molt de moda (és relativament fàcil tenir tertulians i alhora que una bona forma d’ajudar a l’oient a entendre l’actualitat), sovint s’enfoquen massa cap a l’actualitat política (o esportiva). I si es tractessin nous temes que també formen part de l’actualitat i s’incorporessin experts en altres àmbits?

Tot i que els mitjans estan supeditats a l’audiència (o sigui als diners) hi ha vida més enllà de la política i els esports. Hi ha molta altra actualitat (els butlletins informatius la contemplen), interessant també. Actualitat que també és digne d’estudi, de debat i de reflexió. Actualitat vista des d’un altre punt de vista.

Es pot buscar un contrapunt a l’actualitat, sense deixar de ser interessant.

  • Interessant un nou concepte de comprar que va posar de moda Ulabox l’any passat. Un bon servei sí, però una comunicació excel·lent.
  • Interessant el Banc de Sang quan fa campanyes solidàries i crides de donació de sang. I d’una forma excel·lent i gens intrusiva.
  • Interessant la marca personal Kilian Jornet. Un escalador que s’ha convertit en un fenomen, gairebé en un mite.
  • Interessant la nova forma de comunicar d’Estrella Damm, que abandona els spots estàndards, a més del concepte estratègic Mediterràniament, i es converteix en una productora de curtmetratges. I la clava!

Si l’actualitat informativa contempla altres temes que poden tenir un interès per a l’oient o l’espectador, per què no incorporar-los a les taules d’opinió i debat? Això sí, amb experts, és clar.

Avui hem parlat de tot això amb l’Èric Bertran a El Matí de la República.

Aquí teniu el podcast