Experiències que inspiren

Experiències que inspiren

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ARTICLE

Dimarts 12 de novembre vaig tenir el goig de participar a la jornada de treball Impulse Meeting. Una jornada organitzada pels Hotels Campanile, de la cadena Louvre Hotels, dirigida a un grup d’estudiants del darrer any del Màster en Direcció Hotelera i Restauració (CETT), adscrit a la UB.

La idea de Campanile era crear una jornada que fos molt interactiva amb els estudiants, que no deixen de ser el futur talent del nostre país. Estudiants ben preparats per a un país pròsper.

Estar amb ells i connectar-hi en primera persona. Saber què pensen, quines són les seves necessitats i què volen fer quan siguin grans. Ells encara poden fer servir aquesta frase tan preuada. A canvi, els estudiants es nodrien d’una sessió de coaching laboral amb pistes sobre com gestionar el seu futur, una xerrada que vaig impartir jo de personal branding, un taller on descobrir les seves emocions a través del mètode speed dating i uns sensors per treure conclusions i possibilitats de futur professional (unes pràctiques remunerades).

La jornada va ser rodona, per a Campanile, per als estudiants, per al CETT i, naturalment, per a mi mateixa. Era, en definitiva, aquell altre sintagma que ara esta tan de moda: un win-win.

Si bé ells es van endur eines per al seu futur, jo em vaig endur una cosa que no té preu, em vaig endur la gran satisfacció d’haver aportat el meu petit gra de sorra a inspirar un grup de jovent que encara anaven força perduts en temes d’imatge i comunicació. Tant els que volen crear el seu propi projecte com els que volen treballar per compte d’altri. Tots van quedar convençuts de la importància de tenir una marca personal creada de base.

Després d’impartir la meva xerrada, vaig tenir la sort de participar en el taller speed dating, també amb els estudiants, on vaig poder conèixer de primera mà quines aspiracions tenien (la majoria, d’altres països, que ho havien deixat tot per venir a estudiar a Barcelona). En aquest taller portaven un sensor, i van poder descobrir quines emocions transmetien quan parlaven del seu futur professional: por, emoció, assertivitat, coratge, amabilitat…

La jornada fou un èxit en tots els sentits, i aquí comparteixo els 5 motius principals que hi van contribuir:

  • La jornada tenia un nom i un concepte creatius. No hagués estat el mateix convidar uns estudiants per e-mail amb quatre frases dient-los que el dia 12 podien participar a unes jornades per conèixer habilitats per al seu futur professional, que dissenyar una campanya amb un nom, Impulse Meeting, i un eslògan, and decide your own future, amb una imatge, i que ells rebessin tot això al seu correu electrònic en un únic impacte visual. La importància de la marca, de la campanya i del disseny gràfic.
  • Un equip potent, amb passió i molt implicat en el projecte. Un acte que es va treballar durant més de dos mesos perquè no hi faltés cap detall. Es van seleccionar curosament els ponents, la sala, els elements de comunicació, el càtering, però també els missatges clau que calia comunicar en cada moment per no sortir del discurs de la marca mare, en aquest cas, Campanile Hotels, de la cadena Louvre Hotels.
  • Uns estudiants que van fer molt bé el paper de clients. Quan tens l’audiència motivada, tot és més fàcil. Els estudiants tenien molt interès a rebre inputs que els poguessin ser útils durant els estudis del màster per dedicar-se en cos i ànima a treballar, un cop acabat el projecte.
  • Un magnífic espai amb unes instal·lacions estupendes. El CETT és el centre universitari de referència en Turisme, Hosteleria i Gastronomia. Un centre amb clara vocació internacional, amb un model de coneixement basat en el rigor i la innovació. El CETT són connexions, i, amb nosaltres, ho van aconseguir!
  • I, per què no dir-ho, tant la xerrada de personal branding com l’speed dating monitoritzat, com apuntava al principi, van ser dos trets diferencials per mantenir els alumnes interessats. Parlar de marques i parlar d’emocions, dos dels estàndards que actualment mouen el món. L’alumne d’avui, treballador del futur, ha de descobrir quin és el seu valor diferencial i convertir-lo en la seva proposta de valor (sense diferenciació no hi ha interès), i tot això, amb una bona gestió de les seves emocions: amb assertivitat, coratge, fermesa i… amb un somriure als llavis.

Gràcies, Campanile Hotels; gràcies, CETT, per la magnífica experiència viscuda.

I gràcies a tu que m’estàs llegint. Si vols crear un acte o un esdeveniment, inspira’t i segur que, com el nostre, et sortirà rodó. I si no t’inspires, sempre ens pots truca. Recorda que a Mosaiking Comunicació, les històries sempre acaben bé, per tant, els actes, també 🙂

Més informació: www.mosaiking.com