Fer diana

Fer diana

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ARTICLE

Estratègies de email màrketing per consolidar la teva marca


Aquells meravellosos newsletters

Obro el correu i em trobo uns quants correus electrònics. Uns quants són publicitaris. Alguns m’interessen. D’altres, no tant. Molts, gens ni mica… Hi ha fins i tot adreces a les quals no recordo ni haver-me subscrit jo a la base de dades…

En canvi, els que m’interessen, els llegeixo. M’agraden, m’aporten. Fins i tot els deso. Tinc una carpeta que es diu “Aquells meravellosos newsletters”. Com aquelles cançons que mai eliminàvem de les cintes de radiocasset quan érem joves. Hi ha voltes que fins i tot arribo a consumir allò que em proposen: un curs, un descompte, una classe, un programa…, aplico els seus interessants tips o fins i tot contracto un servei (vaig contactar amb una experta en feng shui, la Glòria Vilalta, arran de llegir un newsletter seu…).

Segueixo. Per què decideixo que una informació que rebo via e-mail (newsletter o campanya d’e-mail màrqueting) m’interessa? Sovint, la decisió és inconscient. M’interessa segurament perquè hi ha alguna cosa, com en qualsevol altra campanya de publicitat (recordem que l’e-mailing és el canal, però el que s’hi envia no deixa de ser un contingut publicitari, per tant, campanya de publicitat), que em crida l’atenció. Que m’atrau per endavant, abans de començar a llegir. Pot ser el titular, el visual, la creativitat, els colors. El contingut ve després. Sense interessar-te pel primer, difícilment arribaré a llegir res més…

El newsletter o la campanya d’e-mail màrqueting et permet quelcom que no teníem fa 20 anys, en les èpoques daurades de la publicitat: mantenir una comunicació fluida amb la teva base de dades, poder parlar-hi en un format massiu. Et permet parlar amb el teu públic objectiu. Et permet fer diana. Per tant, crear un newsletter que funcioni és tan important per a una marca com crear una landing pageper captarleadso dissenyar un anunci de premsa per obtenir notorietat.

Un bon newsletter és, per tant, aquell que no es llença a la paperera, s’obre i es llegeix. I un newsletter brillant és aquell en el qual l’usuari fa clic al “Call to action” o fins i tot respon al correu amb un comentari.Avui et proposo 5 tips per aconseguir que un newsletter sigui dels brillants:  

  • Escull una plataforma professional, et permetrà un gran nivell de personalització dels elements que hi vulguis incorporar. Des de la creativitat dels missatges o l’estil del newsletter fins al moment dels enviaments o a qui cal dirigir els correus. Jo treballo amb Mailchimp.
  • Actualitza i segmenta la teva base de dades. L’ideal és que, a poc a poc, vagis fent la teva base de dades. I que hi tinguis diferents grups segons les motivacions: clients, amics, contactes, coneguts… Per anar-la ampliant, pots anar fent als teus contactes nous una pregunta tan senzilla com: “T’interessa que t’inclogui a la nostra base de dades per tenir informació nostra de manera periòdica?”,
  • Cuida l’estil, estudia la teva audiència o el segment de la teva base de dades al qual vols impactar segons el moment, i decideix molt bé quin estil treballes (seriós, col·loquial, de tu a tu) i els missatges que comuniques. Intenta ser homogeni i sempre fidel als teus valors com a marca.  
  • Tria la temàtica. Quins temes t’interessa tractar? Ho hauràs decidit juntament amb la teva estratègia de marca. Saps com reflectir la idea per cridar l’atenció als teus contactes? Idealment, centra’t en un tema concret, si pots apropar-lo a l’actualitat, molt millor, i ves-lo desgranant amb missatges secundaris però sense marxar del fil conductor de base.
  • És el torn de la creativitat i del disseny.Digues-ho tot de manera notòria i memorable. Com les altres campanyes de publicitat que facis. Ja des de l’assumpte. Un títol potent i encisador. No és el mateix dir “Com fer un bon newsletter” que dir “Fer diana”. Tingues en compte també els colors i el disseny de les imatges. Que tot sigui ben coherent. 

Després de llegir-me, estàs a punt per fer un newsletter brillant?
Si necessites ajut a l’hora de fer-lo, no dubtis a contactar-nos! Escriu-nos a info@mosaiking.com

Pots deixar el teu comentari a Google My Business: https://g.page/Mosaiking?gm