I tu, com felicites el Nadal?

I tu, com felicites el Nadal?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ARTICLE

A principis dels vuitanta, el grup britànic The Buggles pronosticava que el vídeo mataria les estrelles de la ràdio. De moment, no ha passat, almenys a casa nostra. Així ho indiquen els últims índexs d’audiència EGM. La ràdio segueix potent com fa anys.

La ràdio informa i fa companyia. La ràdio comunica. La ràdio emet falques. I en aquesta època, falques nadalenques. Ahir en sentia una, d’uns torrons, que em fa ver pensar en la meva infantesa, quan durant aquests dies esperàvem les postals de Nadal de parents i coneguts (postals de cartolineta), d’en Ferrándiz (m’encantaven), d’UNICEF o dels d’ARTIS MUTIS (tres marques amb tres estils ben diferents…)  Fins i tot, entre les nenes de classe (anava a un col·le només de nenes) ens en fèiem i competíem a veure quina de nosaltres en rebia més i de més boniques. Algunes encara les guardo!

Després vam passar al telèfon i vam deixar d’enviar postals de Nadal. Només ho feien els que s’hi veien obligats pels pares: “Nena, envia la postal de Nadal a la tieta de Manlleu, que a ella li fa il·lusió”. I la nena ho feia amb la millor de les lletres possibles.

El telèfon va conquerir-nos amb aquell “Hola, soy Edu. Feliz Navidad”, i tots trucàvem ràpidament, deixant anar “Bones festes” i “Bon Nadal per si no ens veiem. Salut hi hagi”. I apa, llestos! Almenys ens sentíem les veus. Ara, amb el WhatsApp, la cosa ja ha deixat de ser personal per passar a ser del tot… impresentable?

Si fas una cerca a Google trobes de tot, i segur que aquestes festes rebrem per duplicat (només?) la mateixa felicitació! Aquí caldria l’emoticona de la noia que es tapa la cara. No, no la posaré.

Si la missatgeria instantània ha matat les postals de Nadal de tota la vida, encara tenim l’oportunitat de fer alguna cosa una mica emotiva i personalitzada.

I tu, negoci, empresa, comerç… com ho fas? Com felicites les festes?

Si felicites el Nadal, fes-ho de manera memorable, que qui ho rebi senti emoció i alegria.

Et donaré unes pistes per poder enviar a tots els teus clients, amics i familiars el millor dels desitjos:

  • Traspassa l’esperit nadalenc a la teva marca. Segur que el té. Pensa en clau de benefici, perquè sigui perdurable tots els dies.
  • Crea una història al voltant dels teus valors. Segur que la trobes. Escriu un text emotiu, real i sincer.
  • Busca imatges boniques o dispara una foto nova. Segur que la captes. Genera la imatge que vols que vegin de tu.
  • Idea un format modern o diferent que engresqui. Segur que se te n’acut algun. Prova de crear moviment a les imatges acompanyades d’una música.

Segur que pots ser més creatiu amb la teva nadala que amb un simple “Bon Nadal i feliç 2020”. I, si no te’n surts, ja saps que ens pots trucar.

D’aquí a uns dies, des de Mosaiking Comunicació et felicitarem el Nadal d’una manera… una mica diferent… Mentrestant, feliç Advent!