La màgia del packaging

La màgia del packaging

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ARTICLE

Els qui em seguiu a Instagram deveu haver vist diferents publicacions que he anat fent sobre packagings vistosos, notoris i, fins i tot, molt enginyosos.

Diuen que la primera impressió és la que compta. I tot i que, quan parlem de persones, aquesta afirmació no sempre és del tot certa, amb els packs packs o passa el mateix. En la venda de productes, aliments i tot tipus d’objectes, en general, el packaging cada cop està agafant més força, ja sigui una pasta de sopa, una colònia, una brotxa o un bric de llet. Un envàs atractiu pot fer que decidim comprar un producte en comptes de deixar-lo al lineal.
 

  • Quantes vegades has fet servir com a decoració una ampolla o una caixa d’alguna cosa que has comprat?
  • No has tingut la sensació que és més el farciment que el gall?

La majoria dels productes es queden sols al lineal, viuen acompanyats d’una enorme competència i la decisió final de compra la tenim nosaltres durant una mil·lèsima de segon quan passem davant del passadís. Per tant, com més notori, especial, únic i, sobretot, cridaner sigui, més fàcil serà que l’usuari final faci aquell gest màgic.

Una altra forma de connectar amb el teu comprador és a través de l’humor. El riure és un recurs que sovint es deixa en un segon pla per “intentar ser més professionals”. Amics, la professionalitat no està renyida amb l’humor. Són dues variables que poden i (tal com està el món) haurien d’anar de la maneta. Els consumidors agraeixen el bon humor. Arrenca un somriure al teu client!

Sabies que…

  • L’envàs original de les pastilles de caramels Pez s’assembla a un encenedor perquè va ser pensat com a alternativa per als fumadors?
  • Chupa-Chups va comptar amb Salvador Dalí per dissenyar el seu packaging?
  • L’ampolla original de Coca-Cola està inspirada en un gra de cacau, (juntament amb la coca, ingredient original de la beguda ensucrada)?
  • La caixa de Lucky Strike originàriament era verda? Es va canviar al blanc durant la Segona Guerra Mundial perquè el coure en els paquets originals es va fer servir per a labors bèl·liques.
  • La primera vegada que es van comercialitzar les galetes Oreo anaven enllaunades? Per problemes de toxicitat, les van haver de retirar. Ara van embolicades amb paper de plata, per seguir fidels als seus orígens.

 
Amb el teu packaging… destaca, enamora, fes riure, sigues intel·ligent, comunica, sigues funcional, marca la diferència, crea un missatge personalitzat, cuida els petits detalls. Però, sobretot, fes-ho en coherència amb els valors de la teva marca, amb la seva filosofia i en línia amb la teva proposta de valor.
 
Si ho fas, segur que aconseguiràs allò que anhela qualsevol marca: obtenir aquell gest màgic de part del teu client. El d’estirar el braç, obrir la mà i allargar els dits per agafar el teu producte i posar-lo al cistell.
 
I tu, com ho veus? Hi creus, en el disseny del packaging?
Què tens en compte a l’hora de dissenyar el packaging del teu producte?