Marcant la diferència

Marcant la diferència

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ARTICLE

Ada i Leo…
 
Quina és la diferència entre dir-te Ada o ser l’Ada Parellada? Quina diferència hi ha entre dir-te Leo o ser en Leo Messi?
 
Probablement la diferència rau entre ser una persona “normal”, a qui com a
molt li agradi cuinar, o ser una de les cuineres de referència del nostre petit gran país. O entre ser un noi “normal”, a qui li agradava jugar a futbol més que a bàsquet, o ser el millor futbolista del món.
 
És la diferència entre tenir construïda una marca personal (ser coherent entre el que dius i el que fas) o no tenir-la.
 
L’Ada és una persona que potser cuina a casa, per a la seva gent, per a la seva família (igual que la Marta, servidora, fa paelles). En canvi, l’Ada Parellada és una marca personal. Amb uns valors, amb una manera de ser i de fer, amb una coherència. Si penses en una cuinera, penses en algú que cuina. Si penses l’Ada Parellada, penses en una cuinera compromesa amb la gent, amb el país, amb els seus. Amb un ofici, fet amb esforç diari i continuïtat. Una gran comunicadora, sempre disposada a donar un cop de mà. Aquesta és la seva marca personal, la seva petjada.
 
En Leo és un noi, que juga a futbol i marca gols, però en Leo Messi és la màgia futbolera en estat pur. Messi és la passió pel futbol. Un noi argentí que va venir al Barça quan era un crio, arran d’un problema de salut, i ha impregnat de blau i grana totes les seves cèl·lules. Sent els colors (a banda del que hagi pogut passar aquesta darrera temporada) i destil·la felicitat en veure una pilota. És un exemple de lluita, no ens oblidem que és on és fruit seu gran esforç, i perseverança per la nostra canalla. És sacrifici i superació. Aquesta és la seva marca personal, la seva petjada.
 
Pensar en Ada Parellada, Leo Messi, Pau Donés (una abraçada, Pau, allà on siguis) o amb en Jordi Basté… és pensar en gran. Podem extrapolar aquests noms al nostre entorn, com per exemple, si pensem en un arquitecte o pensem en el Xavi Oller o si pensem en el benestar emocional o pensem en la Glòria Vilalta.
 
Si ets un professional liberal, és molt important que creïs la teva pròpia marca per situar-te a la ment del consumidor. El periodista Risto Mejide diu que construeixis la teva marca personal abans que ningú la construeixi per a tu. I en Jeff Bezos, el fundador d’Amazon, diu que la teva marca personal és el que els altres diuen de tu quan no hi ets.
 
I jo afegeixo, sigui quina sigui la teva professió, et dediquis al que et dediquis, reflexiona sobre qui ets, què fas i què et fa diferent. I, sobretot, sigues coherent entre el que dius i que fas. Aquesta serà la teva marca personal, la teva empremta!
 
Ara et proposo que et facis una petita reflexió:

  1. Tens clar qui ets, què fas i en què et diferencies?
  2. Què pensa de tu el mercat? Com et veu?
  3. És el mateix que voldries que pensessin?
  4. Va alineat amb els teus valors i la teva manera de fer?
  5. Quins són els meus objectius professionals? I els personals? Van alhora?
  6. Quina és la meva proposta de valor?
  7. Què puc oferir que em diferenciï de la resta de competidors?

 
Ja tens deures per la setmana i, si tens dubtes:

REP 15 MINUTS DE CONSULTORIA GRATUÏTA

Junts, ho resoldrem!

Aprofito aquest post, per compartir-vos el podcast de l’anem de marques de Ràdio 4 d’ahir diumenge, on vam parlar de marca personal. Que el gaudiu!


Bona setmana!