Oficis convertits en comerços

Oficis convertits en comerços

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ARTICLE

Oficis convertits en professions

El Costumari Català (la primera edició data del 1952) és la gran obra del folklorista català Joan Amades. És la peça de referència per a qualsevol tema relacionat amb les tradicions i els costums de la nostra terra. El pas del temps no ha fet que ens n’oblidem, ja que segueix essent una obra bàsica dins la nostra cultura. Ara, confinats a casa, en tenim molt, de temps… Tot el del món.

De tot el Costumari, aquests dies hem pensat a centrar-nos en els oficis d’abans. Pensar què feien els nostres avis i veure com hem evolucionat nosaltres.
Proposo aquest temps per pensar i reflexionar sobre el nostre ofici o negoci, sigui quin sigui, i veure què van fer els qui ens han precedit, com ho hem fet i com ho haurem de fer nosaltres quan tot s’acabi.

Aquesta comunicació és una crida als nous oficis, sovint convertits en comerços de proximitat. Una crida a les peixateries, carnisseries, polleries, fusteries, botigues de queviures, petits supermercats, tendes de dolços, forns de pa, pastisseries, papereries, llibreries, estancs, quioscs, ebenisteries, botigues de mobles a mida, esmolets, ferreteries, basars, botigues de petits electrodomèstics o de productes de la llar… En definitiva, petit comerç fruit dels oficis d’abans.

Saps com comprava el peix, la teva besàvia? I tu, com vens el peix? Tens una peixateria? Quines necessitats té la teva clientela? Peix a la carta?

Cal anar sempre a les grans superfícies sueques? Segur que al teu barri hi ha el fuster de tota la vida, la botiga de mobles únics i fets amb bon disseny…

Vens estris per a la llar, petit electrodomèstic o plats i olles? Ets un petit comerciant de barri que pateixes pel teu negoci?

Tens una llibreria i no saps com fer-ho per lluitar amb les vendes on-line? Fas també activitats al teu local? Vols convertir-te en el llibreter de capçalera del teu barri o poble?

Ara és el moment de reflexionar sobre el teu negoci. Aturar-te un moment a pensar què pots fer quan tot això passi, que passarà. Què ofereixes i si queda prou clar (sobretot, en què et diferencies), què fas bé i què pots millorar, què serveixes tu que no tingui la teva competència, com et pots adaptar al futur… En definitiva, COM ET POTS REINVENTAR!

Si necessites crear o repensar el teu negoci, o conceptualitzar una campanya postconfinament, compta amb nosaltres.

Si tens qualsevol urgència en imatge, disseny gràfic, comunicació o xarxes socials, compta amb nosaltres.

Des de casa, seguim al 100% al teu servei! I ara, intentem aportar el nostre granet de sorra fent les consultes exprés de franc (30 minuts per xat).

Mosaiking Comunicació, entre tu i la teva marca (des d’on sigui).