Passa’m el Fairy

Fairy

Passa’m el Fairy

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ARTICLE

¿Us ho podeu creure? Ahir al vespre es va espatllar el rentavaixella! Quina casualitat!

Aquest matí havent esmorzat:

–  “Joan, passa’m el Fairy”.

Inevitablement hem rigut tristament, si això és possible. El meu fill m’ha fet notar que li he demanat “el Fairy” en lloc del sabó dels plats.

I per què? Perquè avui dimarts, el BRAND AWARENESS (coneixement o notorietat de marca) de Fairy ha pujat mil punts. Quan jo era petita, la marca del detergent per excel·lència, era el Mistol de Henkel, multinacional alemana. I ja fa anys que ho és Fairy de Procter and Gamble, d’una altra multinacional, en aquest cas americana. A Espanya està a Alcobendas.

I el motiu d’aquesta “pujada de punts” deu ser de tots coneguda, per això se’m farà difícil opinar només de la marca Fairy.

Com a professional de la comunicació parlo de marques i no caldria donar la meva opinió sobre els fets, però en aquest cas, em caldrà fer-ho i sí que serà del tot esbiaixada.

Per mi, el problema no el té Fairy. Al contrari, la marca en aquest cas no ha fet res mal fet i fins i tot se n’ha beneficiat de tot plegat.

La marca s’ha posat en boca del Sr. Millo, el delegat del govern durant el 155, amb “la trampa de Fairy”. Es veu que escampaven sabó a les portes dels punts de votació. I el sabó feia caure els ‘piolins’. A banda, que si fos veritat, Fairy no tindria la culpa de res, ja que l’usuari final no és ell, sinó les persones que l’han fet servir.

És com si fas un còctel Molotov amb whisky escocès Ballantine’s o benzina Repsol? La culpa serà de Ballantine’s o de Repsol?

Convertir-te en TT (trending topic) a Twitter, vol dir que la gent (si més no la més jove) ja mai més rentarà els plats amb detergent. Ho farà amb el Fairy, ja que ha passat a la categoria de genèric per sempre més. Tenim els Kleenex, el Cel·lo, les Bambes i ara el Fairy.

Com que no me’n puc estar de donar la meva opinió, per a mi, seria horrorós que en Millo fes servir la meva marca per il·lustrar una CALUMNIA. Per exemple, si hagués dit que agències de publicitat com Mosaiking Comunicació van difondre el missatge de què la població llancés pedres per les finestres dels col·legis o llocs de votació per impedir l’entrada de les forces de seguretat. No m’ho vull ni imaginar!

Com s’ho prendrà i què farà P&G (Fairy) no ho sé. Segons sembla, no ha volgut donar cap explicació ni cap opinió. Potser, si es vol desmarcar de la política, farà un comunicat dient que no té absolutament res a veure amb els comentaris del Sr. Enric Millo?

Avui dimarts ha estat un dia molt nét perquè si l’hem començat rentant els plats, l’hem acabat fregant el terra amb l’Ajax Pino. Els més futbolers ja m’entendreu ; )

Aquí els meus segons de glòria parlant-ne a Rac1, a Can Basté! Gràcies per la confiança, Jordi i equip.

La foto és d’arxiu d’una de les campanyes publicitàries del rentavaixelles Fairy.