“Porqué yo lo valgo” (Because I’m worth it)

“Porqué yo lo valgo” (Because I’m worth it)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ARTICLE

“Porqué yo lo valgo” és un dels eslògans que més ha revolucionat la publicitat. És molt més que un claim o un base line d’una marca (l’Oreal per si algú no se’n recorda), és una frase que s’ha convertit en vital per la condició femenina i que ens ha acompanyat durant ja més de 50 anys (la campanya és del 1972, creada per una dona als EEUU, en ple naixement del nou esperit feminista).

“Porque yo lo valgo” s’ha convertit gairebé en un mantra. És el reflex d’un camí que ha acompanyat l’autodeterminació de la dona durant les últimes dècades i continua donant força i inspirant a les dones de tot el món. Una frase atemporal del tot amb una visió totalment actual.

El concepte estratègic era un repte. Consistia a justificar el preu més elevat dels seus tints comparats amb el seu principal competidor. En el procés, va aparèixer un contingut social molt més potent: el valor de la dona no es troba només en la seva bellesa física, sinó en la seva autoestima i en la seva autodeterminació: un matís totalment revolucionari per l’època.

Dove, de P&G, al cap dels anys, va crear un concepte similar; La bellesa real. Va revolucionar el sector de la cura i la higiene femenina amb el seu concepte també trencador: “La bellesa real” (“The real beauty”), deixant enrere estereotips femenins de bellesa, mostrant dones reals i apel·lant no només a la bellesa externa sinó a la bellesa interior. Un treball extraordinari que va iniciar cap al 2004 i que ha seguit amb coherència aquests anys; a més de resultar un èxit per a la marca i de comptar amb el reconeixement i l’aplaudiment general, li va reportar diversos premis publicitaris. Després d’aquest concepte i les campanyes que el van emparar hi va haver una investigació laboriosa en diversos països. Quin va ser el gran descobriment? Quin va ser el gran insight que va inspirar el concepte creatiu? El fet que molt poques dones es trobaven, a si mateixes, maques. Després de molts testimonis que presentaven dades objectives, l’estudi va posar de manifest la baixa autoestima que tenien moltes dones.

Vull acabar aquest escrit reafirmant que coma dona, tot és possible (igual que com a home, és clar, però les dones sempre ho hem tingut una mica més difícil…).

“Porqué yo lo valgo” alt i fort, sense manies, sense complexos, sense cap mena de vergonya. En aquest sentit, cada matí quan em llevo em repeteixo:

👉 Sóc la Royo i aquí estic un dia més

👉 Professional com la copa d’un pi

👉 Pencaire de mena

👉 Propera, empàtica i apassionada en tot el que faig

👉 A disposar pel que us calgui.

I tu? En què et dius cada dia “Porqué yo lo valgo”?