#treupit i #uneixtealrosa

Agencia de marketing de contenidos

#treupit i #uneixtealrosa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ARTICLE

Comunicar (i empatitzar) més que només vendre: les claus de la nostra feina com a agència de màrqueting de continguts

El càncer de mama és el tumor més freqüent en les dones occidentals. A Catalunya es diagnostiquen al voltant de 3.500 de nous càncers de mama cada l’any. El dia internacional del càncer de mama busca conscienciar a la societat de la importància de la investigació i el diagnòstic precoç d’aquesta malaltia. Actualment el 85% dels casos, afortunadament, es curen.

En aquest sentit, avui, Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, moltes marques es vestiran de rosa. Pintaran mitjans, xarxes socials, packagings i carrers de color rosa. Lluiran un llaç rosa, es maquillaran de rosa, transformaran el seu logotip al rosa. Crearan continguts publicitaris de color rosa.

Per un dia, les marques faran campanyes de conscienciació i s’uniran a la medicina i a la investigació per demanar a la societat que col·labori en les seves iniciatives.

Per un dia, faran accions d’imatge; vestiran les seves xarxes amb un llaç rosa, afegiran un missatge recordatori, el complementaran amb el missatge de l’Associació Espanyola Contra el Càncer demanant als seus seguidors que col·laborin. I tanmateix faran donacions. O aniran més enllà, lligant les accions de conscienciació de les seves vendes, i naturalment comunicant-ho.

Les campanyes de conscienciació en molts casos ja fa dies que estan en marxa, com la d’El Corte Inglés, creant productes de la seva marca pròpia, tots de color de rosa, donant el 100% de les seves vendes a la recerca o els Laboratoris Roche, que han posat en marxa una campanya basada en l’art per visualitzar la malaltia. Tots els departaments i agències de màrqueting de continguts estan han estat treballant en la mateixa direcció durant els últims dies.

Són magnífiques iniciatives de grans marques per a aquest dia. Perquè una bona marca és aquella que, a més a més de desenvolupar el seu negoci a partir del seu àmbit d’actuació, també és capaç de transformar la societat a partir dels seus valors.

Que les marques adquireixin valors ètics i una forta responsabilitat social és clau per a tenir èxit

Segons el meu parer, una marca mai serà exitosa, i més avui en dia, si no pensa en com contribuir a la millora de la societat, el que coneixem com la Responsabilitat Social Corporativa (RSC). No parem només dels seus clients, sinó de tota la població.  Treballar pensant en les vendes és imprescindible, perquè l’objectiu d’una maca es generar ingressos. Però també és gairebé un deure moral empatitzar i posar-te al costat de qui més ho necessita. I si ho pots fer amb la teva marca, bingo!  

És en aquest context on el màrqueting social juga un paper destacat, fent servir  coneixements i tècniques del mercat  específics i creant accions que ajuden a promoure el benestar d’alguna esfera desafavorida dins la societat.  

Avui i tot l’any (sempre hi ha bones causes per intentar ser solidari amb el teu petit món) recorda que el màrqueting social és una manera d’ajudar positivament a les persones i, alhora, lligar la teva marca al costat d’uns valors.

Siguis gran o petit, et proposo que el rosa (o el verd, o el groc, o el lila, o l’arc de Sant Martí) t’acompanyi tot l’any. Alinea la teva marca amb el mercat amb les teves propostes de valor i contribueix que el món sigui una mica millor. 

Demà és el Dia Mundial de l’Osteoporosi. Què se t’acut? A mi, se m’acudeixen un munt d’idees.

Vendre, sí; però comunicar i empatitzar, també. I com més millor!