#26M, compte enrere

#26M, compte enrere

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ARTICLE

Dues eleccions en dos mesos, bé, de fet, tres, generals, municipals i europees. Dues campanyes en dos mesos, bé, de fet, tres, generals, municipals i europees. Carrers de pobles i ciutats plens de banderoles amb lemes i cares.

Fem un joc? Com que sóc del barri de Sarrià, i per tant, de la ciutat de Barcelona, el joc el farem mirant la campanya electoral per Barcelona dels diferents partits polítics i candidats.

Mireu una banderola qualsevol, amb la mà tapeu el logo del partit i intercanvieu lemes. Funcionaria el mateix lema per un altre partit polític? Em temo que sí…

Aquí en faig un petit apunt, amb una proposta de missatge clau, no de lema però. Quedi clar, no de lema. Per tenir un lema notori i memorable, cal treballar-hi a fons. El Yes We Can d’Obama, aquestes tres paraules tan senzilles, van ser fruit de molta feina.

Junts x Cat:“Creiem en Barcelona”.
Que els altres partits polítics no hi creuen? I si haguessin agafat l’experiència que tenen en govern: ajuntament i país o la figura d’en Quim Forn? Una via alternativa: Que torni a governar l’experiència o de Conseller a Alcalde.

Barcelona en comú: “Guanyem el futur”.
Els altres partits polítics entenc que també volen mirar endavant, i per tant, guanyar el futur per la seva ciutat, no? Una via alternativa: Consolidem el que hem fet aquests 4 anys…

ERC: “Reimpulsem Barcelona”.
I els altres partits polítics què volen, frenar-la? I si es fixen en la figura de Maragall que és el seu as? Recordem que primer, el candidat, era Alfred Bosch… Una via alternativa: De Conseller a Alcalde… Hauria estat divertit que haguessin coincidit.

PP: “Centrados en tu futuro”.

I els altres partits polítics en què se centren, en el teu passat? Una via alternativa: Una força novaa l’alcaldia… Ho sento, no me n’he pogut estar…

PSC: “Tornem a ser BCN”Tots els partits polítics entenc volen tornar a ser la Barcelona que ells proposen. Quina Barcelona voleu tornar a ser però? Una via alternativa: Tornem a governar Barcelona.

Cs: “Ara convé Valls”. Abans no convenia? Els altres partits polítics o candidats no convenen?  A qui no li convenen? Una via alternativa: Torno a BCN per ser-ne l’Alcalde…

 CUP: “Amb pas ferm”.I els altres partits polítics, no seran ferms en els seus ideals? Bé, discutible. Potser la CUP és la que té un lema més seu. Ja ens entenem… Una via alternativa, però amb un toc diferencial i notori: CUPgirem Barcelona…

I per què als partits polítics, i sobretot als candidats, els costa tant trobar en què són diferents, i a poder ser millor i únics? Se centren amb lemes i missatges similars, plans, neutres i poc encisadors. Com les marques, els partits polítics i, sobretot, els candidats, caldria que es diferenciessin.

Potser és que en el fons, no s’atreveixen a ser diferents… No fós cas que al cap de poques setmanes de ser escollits se n’hagin de desdir.

Falta menys d’una setmana, crec que els indecisos no acabaran decidint el vot pel lema de la campanya electoral…

Si vols aprofundir en la comunicació política, llegeix-te els Capítols 8 (Amor o sexe) i 13 (Amb P de …) del meu primer llibre “Aroma de marca”editat i publicat per Cossetània Edicions. El pots trobar a la teva llibreria habitual, al barri a l’A peu de pàgina i a la Llibreria Hernàndez, o a amazon

Si vols descarregar-te el primer capítol  de franc “Pels de punta”, entra al web del llibre “Aroma de marca”.

Si vols parlar amb mi, pots escriure’m a marta.royo@mosaiking.com

*Nota: Article publicat ahir al vespre al Diari El Jardí (versió digital), si ho preferiu, el podeu llegir al web del diari.