Podràs observar de bona tinta que cada cop hi ha més i millors marques al teu voltant. A més a més, la quantitat de professionals dins aquest sector s’està multiplicant a passos de gegant.
És per aquest motiu que començar a tenir coneixements, formar-te, i millorar la teva marca, és una cosa que ha passat de ser secundari, potser, a ser el més important per poder fer-te un forat al teu nínxol de mercat. 
Però aquí la gran pregunta, per on començar? He de crear anuncis des de l’inici, o tenir cura de les meves xarxes socials? He de postejar contingut de valor o fixar-me més en el disseny de la meva pàgina web?
La resposta correcta al 90% dels casos és, pel “Branded Content”.

QUÈ ÉS EL BRANDED CONTENT?

El “Branded Content” consisteix en aquest tipus de màrqueting que tracta de crear contingut de valor al voltant d’una marca, buscant fer-la més notòria dins del seu nínxol de mercat, i, com a resultat, la fa més atractiva per als consumidors.
Aquest contingut ha de generar interès per a un públic molt específic. El qual ja comparteix, i, sobretot, cerca informació sobre el tema en concret.
El branded content cerca diferenciar-se dels cànons de la publicitat tradicional. Ja que, idealment, serà el públic qui haurà d’acabar trobant-te i no al contrari.
És per això que el branded content el podem considerar com una estratègia d’Inbound Marketing.

LA DIFERÈNCIA ENTRE EL MÀRQUETING DE CONTINGUTS I EL BRANDED CONTENT

Sé que estaràs pensant, bé, aquest tipus de màrqueting crec que ja ho estic implementant al meu negoci, pujant post, i generant comunitat, però, en realitat no és el mateix. T’explico per què.
El branded content és una subcategoria del màrqueting de continguts. Tots dos comparteixen la mateixa idea, generar contingut de valor. No obstant això, hi ha una diferència molt important, el branded content se centra només en contingut al voltant de la marca que atregui consumidors.
Per exemple, Mosaiking és una marca especialitzada en marques, per tant, els post generats de branded content hauran de tractar la relació que té Mosaiking amb el màrqueting i les marques.
El contingut no pot sortir dels marges de la temàtica que la marca tracti.
Així doncs, quan el teu objectiu sigui generar contingut per a aquesta categoria, fes un bon estudi del teu sector, extreu idees (que n’hi haurà moltes) i busca com la teva marca pot generar informació rellevant per als teus consumidors de manera que aquests vegin la teva marca resolutiva i eficient de cara als temes més importants del nínxol.

PERQUÈ HAS DE UTILITZAR BRANDED CONTENT QUAN FAS MÀRQUETING

El Branding d’una marca és essencial dins de qualsevol marca, especialment quan estàs promocionant els teus productes o serveis. Moltes vegades, com ja hauràs llegit al nostre bloc de Mosaiking, quan comprem un producte, ens deixem guiar per la marca, és a dir, els seus valors, allò que ella representa, per la sensació de pertànyer a la comunitat.
El branded content no fa més que potenciar aquests valors per ajudar el consumidor a prendre la decisió d’escollir-nos a nosaltres per sobre de la resta.
És per això que sempre has de tenir una estratègia de branded content tant abans com durant les campanyes de publicitat.
Estic segur que tu, com a consumidor, abans de fer qualsevol compra o contractar els serveis d’un negoci, fas tu petit “research”. T’informes de qui és la marca, les opinions d’altres consumidors, si està actiu a les xarxes, i, sobretot, si transmet aquesta sensació d’autoritat dins del seu nínxol.
L’exemple més clar són les campanyes de publicitat a Instagram, la majoria de vegades quan una persona troba un anunci, abans de fer clic al call-to-action (botó/enllaç que dirigeix ​​al producte o servei), fa clic a la imatge de perfil per veure el seu tauler.
És aquí on has de marcar la diferència. I per això, el branded content és essencial.

ELS BENEFICIS DEL BRANDED CONTENT

No només el branded content té com a objectiu millorar la teva taxa de conversió i aconseguir més clients, a continuació, t’explicaré altres facetes i beneficis que segur que no coneixies.

Posicionament

El posicionament és el lloc d’autoritat que ocupa la teva marca dins de la ment del consumidor. Segur que si penses en marques de roba sabràs dir quines són al teu parer, el top 3 marques on fer les teves compres.
Potser prefereixes comprar una marca perquè la qualitat preu és millor per a la teva situació personal, o fins i tot, perquè apareix com a model el teu actor favorit.
El branded content millorarà el posicionament i et farà guanyar notorietat dins el rànquing de cada consumidor.

Engagement

Conforme vagis creant més i més contingut, aconseguiràs no només generar aquestes interaccions amb el teu públic, sinó que aquest parlarà de forma directa o indirecta del teu negoci (comentaris, re-enviaments, el “boca-orella”…).
És a dir, el branded content generarà un vincle més íntim amb els teus consumidors i farà que rebin més informació de qualitat i més sovint a la teva marca. Convencent-los que mereixes estar entre les seves opcions preferides.

Millora la teva visibilitat

El branded content genera visibilitat de múltiples maneres. Les xarxes socials ens brinden una forma molt senzilla de monitoritzar la nostra visibilitat, però estic segur que no sabies que el nostre contingut també millorarà el rànquing als cercadors més importants com Bing, Yahoo, i sobretot Google (afegir enllaços).
A més, des de Mosaiking et recomanem que el contingut publicat també pugui ser consumit en format de bloc. De manera que puguis utilitzar el SEO a favor teu. I comencis a rankear per a aquelles cerques relacionades amb el teu nínxol.

Genera trànsit orgànic

Com t’hi estaràs donant compte, tots els beneficis formen part del teu embut de vendes (afegir enllaç). En generar contingut i engagment, generaràs visibilitat, que es traduirà en trànsit per a les xarxes socials i lloc web. Fent que la bola de neu sigui cada cop més gran.

Abarateix els teus costos

Quan fem publicitat, no hi ha res millor que reduir el cost dadquisició de clients.
A Mosaiking sempre diem que no hi ha millor client que el que et troba el mateix. Tot client que et troba pel teu contingut de marca, no només és “gratis”, sinó que la qualitat del mateix és infinitament superior que als que provinguin de trànsit fred o de pagament.

Vendes

Allò que tot negoci busca, les poderoses vendes. Lobjectiu final de cada pla de màrqueting.
La creació de contingut branded t’ajudarà a convèncer els teus clients i aconseguirà fer dels mateixos clients habituals. Això millorarà la viabilitat del teu negoci a mitjà i llarg termini.

Ara que ja saps què és el Branded Content, és el moment de posar-te mans a l’obra. Pots començar investigant els teus competidors, llegint blocs, relacionant-te amb les eines que t’ajudaran a generar el contingut, però, si el que necessites és passar a l’acció JA, pots deixar el teu negoci en bones mans amb nosaltres.


Contacta’ns sense compromís. Estem segurs que podem llançar la teva marca al següent nivell.