El client és el rei

El client_es_el_rei_Marta_Royo_Mosaiking_Comunicacio_Barcelona

El client és el rei

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ARTICLE

Fa dies publicava a Instagram un trosset d’una conversa que tenia per WhatsApp amb un nou client. Em deia que estava molt content d’haver treballat amb nosaltres. Modèstia a part, no em va sorprendre. Puc semblar arrogant, però us asseguro que no va per aquí la cosa. No em va sorprendre perquè sé com treballem. I amb quina intenció, amb quina intensitat, amb quina energia i amb quines ganes.

Per a nosaltres, un client és molt més que una persona que consumeix els nostres serveis. Un client és allò més sagrat que tenim. És algú que s’enamora de la nostra feina, algú que quan sent la paraula publicitat pensa ipso facto en Mosaiking Comunicació, algú que fa anar amb nosaltres el famós boca-orella. Sense clients, no hi ha raó de ser. Ni per a nosaltres ni per a cap altra empresa. Una empresa té sentit quant té clients que la fan créixer. Qualsevol tipologia de client. No és el mateix un client d’una peixateria que el d’una ONG, el d’un partit polític, el d’un laboratori o el d’un club de futbol. Però tots són clients. I tots han de quedar satisfets. Un client satisfet és la millor estratègia de negoci.

Estem contentes (tot som dones), molt contentes, perquè els nostres dos darrers projectes han estat un èxit. Hem treballat per a la Cris Plana Bach, una distribuïdora de Manatech (productes de gliconutrició), fent el llançament de la seva nova marca. Una campanya 360°. Des de l’estratègia de comunicació (amb el missatge clau que calia comunicar: què dir i com dir-ho) fins a la seva imatge de marca (nom, logo i eslògan), passant per la ideació, la conceptualització, el disseny i la programació de la pàgina web, la creació dels materials corporatius i, a partir d’ara, li treballarem tot el social media. I també hem dissenyat la darrera campanya de Verkami per al nou diari que es llançarà a Sarrià a partir del setembre, El Jardí. Un diari local i independent del districte de Sarrià-Sant Gervasi. Nosaltres, en aquest cas, hem ideat el concepte creatiu i hem dissenyat la campanya gràfica amb les seves adaptacions en paper i en digital.

Et deixo 5 pistes de com pots tractar el teu client per aconseguir que sigui un ambaixador de la teva marca

  1. Fes el seguiment durant tot el procés de compra. Que la venda no es perdi pel camí per una mala comunicació o una mala gestió. Si sorgeixen dubtes, s’estudien i es resolen.
  2. En la mesura que puguis, adapta’t als seus horaris, als seus costums, a la seva manera de fer. Hi ha clients que prefereixen una trucada a un WhatsApp o una reunió presencial a un correu electrònic.
  3. Facilita que t’expliqui la seva experiència de compra. Amb un e-mail, una trucada o un formulari. És important saber si està satisfet o no. I, en cas que no ho estigui, encara és més important saber el perquè per intentar millorar.
  4. Anticipa’t a les seves necessitats. Si fas bé la teva feina, segur que saps què pot voler en tot moment. Per tant, pots ser proactiu i oferir-li allò que creus que pot necessitar.
  5. I, per acabar, dona-li les gràcies per haver confiat en tu. Durant el procés de venda o al final, quan ja hagi acabat el tracte amb ell.

 

I tu, com tractes els teus clients?

Recorda: “Un client satisfet pot atraure dos clients més, però un client insatisfet te’n pot fer perdre vuit…”