Jo em dic Marta, i tu?

Jo em dic Marta, i tu?

Jo em dic Marta, i tu?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ARTICLE

Jo em dic Marta i la meva empresa es diu Mosaiking Comunicació. Encantada novament de saludar-te. Pensaràs, què diu aquesta ara? Si ens coneixem de sobres… Ho entenc.

Avui us vull parlar de noms, però no de noms de persones, sinó de noms de marques. De fet, et vull aconsellar en el nom de la teva marca, si tens entre mans un projecte per crear o tens al cap canviar-hi el nom.

I a què treu cap? Doncs al fet que l’altre dia ens va venir a veure un client potencial amb un projecte fantàstic, nou al nostre país, per preguntar-nos si els podíem ajudar a pensar el nom. De moment el nom. Curt i ras. No la marca, que seria quelcom més ampli com ja sabeu, doncs la marca incorpora altres coses a banda del nom, com els valors, l’eslògan o el logotip, sinó el nom. El naming com diem els publicitaris.
Una de la feina dels publicitaris és la de crear noms. En crear mots o expressions que ressonen i que a la llarga esdevenen marca i negoci. Segur que us en venen algunes al cap tot jugant amb el llenguatge.

Xerrant, xerrant (ja sabeu que m’encanta xerrar) els hi vaig exposar els 5 trets més importants que per mi que ha de tenir un nom. I he volgut compartir-los amb vosaltres.

Sabeu que, a voltes, tenir un bon nom, pot ser la diferència entre tenir èxit no tenir-ne?

  1. Busca un nom sonor: Digues-lo ben alt molts cops. Evita les cacofonies o dificultat de pronunciació. Si triomfes, la teva marca pot ser mencionada als mitjans de comunicació, entre les persones i ha de sonar bé.
  2. Pensa en un nom evocatiu: Quan el diguis, de seguida s’intueixi de què va el negoci.
  3. Intenta que no sigui genèric: Diferenciat ja en el nom. No vulguis arribar a tothom. Intenta comunicar quelcom relacionat amb el teu negociat i que arribi al teu client potencial.
  4. Vigila amb el 2.0: No saltis lletres ni facis faltes d’ortografia. El teu nom ha de durar temps, i ha de ser memorable en tots els entorns, no només en el 2.0
  5. Evita les inicials: Tot i que hi ha grans marques que han triomfat amb les seves sigles, la veritat és que són poc atractives I difícils de recordar.

En el meu cas, el mot Mosaiking Comunicació m’ha ajudat molt a explicar que faig. Comunicació, sí, però en tot el procés. Posar en solfa totes les peces per dur a terme una campanya. Fem el mosaic de tot…

El teu nom és el cor de la teva marca, és la teva pròpia imatge i reputació. Només per això no pots fer-ho malament, perquè serà el missatge més vist, llegit i escrit.

I tu, ja tens clar com t’has de dir?

Anècdota recent: L’altre dia van entrevistar a una noia que es diu Luz Cuesta Mogollón. Li feien conya per la pujada de la llum. Ella disculpava als seus pares que en el seu dia li havien posat Luz perquè s’havien casat en una ermita d’aquest nom i que no van “lligar” el significat nom i cognoms…