Jo no hi seré, però en tornaré a treure profit

Jo no hi seré, però en tornaré a treure profit

Jo no hi seré, però en tornaré a treure profit

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ARTICLE

Acaba de néixer en Pere. Un nen del segle XXI. Entre les seves mans encara no hi té un mòbil, no passarà gaire temps que en tindrà un, ni que sigui de joguina. De fet, un dels primers regals ha estat un mòbil de peluix. A mesura que en Pere es faci gran, la indústria del mòbil ja no el sorprendrà com ho ha fet a la majoria de nosaltres des de ja fa anys.

Des del 2006, a Barcelona se celebra el 3GSM, ara Mobile World Congress. Molt pocs imaginaven que aquesta indústria es convertiria en el gegant que és ara. Per a la Ciutat, aquesta fira significa un gran impacte econòmic i turístic que dura tot l’any i que ha comportat la creació des de zero d’un sector que busca canviar el model productiu. El MWC m’atreviria a dir que ja forma part de la marca Barcelona.

Una de les principals característiques diferencials de la fira és el perfil del visitant: més del 50% dels assistents són alts càrrecs directius majoritàriament d’altres països. Hi acudeixen grans empreses del sector com Google, Samsung, Ericsson, Huawei, Intel, Sony…
I pels petits, què tenim? L’impuls de les empreses emergents ha implicat que paral·lelament al MWC s’ha creat un congrés per a emprenedors i inversors, el 4YFN (4 Years From Now) i que ja forma part del MWC donat el seu creixement. Aquesta edició preveu una assistència de 20.000 persones.

No sóc cap comercial ni del MWC, ni molt menys del 4YFN, però busco l’interès que poden tenir aquests dos congressos pels més petits.

Com que entenc que molts dels petits no us podeu permetreu l’entrada (jo no puc), us proposo 4 pistes de com treure’n profit sense ser-hi. I amb temps, queda just una setmana perquè ho puguis planificar amb uns dies…

1-    Segueix el Congrés i totes les seves Xarxes Socials. Ben segur podràs generar contactes sense ser-hi a través del #MWC17.

2-    Investiga en la llista dels Expositors. Potser hi ha alguna empresa que et pugui interessar i pots contactar-la ara per veure-la algun moment de la setmana vinent.

3-    Vés  a l’apartat de les Presentacions i descarrega’t les que siguin obertes. Un cop fetes, les van penjant a la web. Hi trobaràs contingut interessant sobre comunicacions i l’entorn digital.

4-    Entra a l’esdeveniment 4YFN i cerca informació relacionada amb Start-Ups. Potser t’interessa plantejar el fet de ser-hi en la pròxima edició. Des de Mosaiking ens ho vam plantejar. O no creieu que la comunicació també ha canviat de paradigma? La comunicació ha evolucionat molt des de l’aparició de les noves tecnologies. Bé, això ja seria un altre article.

Recorda, del 27 de febrer al 2 de març. Segueix-lo i aprofita’l sense ser-hi. Jo no hi seré físicament, però en tornaré a treure profit.