Quan la vaca hauria de dir guau

vaca-225×300

Quan la vaca hauria de dir guau

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ARTICLE

Coneixeu Las 2 Vacas? Són els nous iogurts ecològics del Grup Danone que es venen a les grans superfícies juntament amb la resta de productes del grup.
Al lineal del supermercat tradicional (no ecològic) ja podem comprar Activia i Las 2 vacas. Podem comprar Danet i Las 2 vacas. Podem comprar Oikos Las 2 vacas.
I jo dic, i ben alt, que ja era hora! Per fi els productes ecològics es poden trobar al costat dels que no ho són, al mateix punt de venda. El que em sorprèn (o potser no tant) és que la marca mare, el líder mundial en la producció i distribució de làctics, la marca que alimenta somriures, el Grup Danone, amagui que és al darrere. Evidentment es tracta d’una estratègia de màrqueting per poder arribar a tot tipus de població. Tenint en compte el creixement de la demanda i del consum de productes ecològics, no és estrany que el gran grup hagi volgut ficar cullerada en un nínxol de mercat tan llaminer. I més quan ha aconseguit poder entrar-hi sense canviar el seu canal de distribució. Però per què no dir-ho? Abastir dos segments de mercat és tan lícit com només fer-ho en un.  M’agrada tant el que ha fet Danone, que animo a altres grans marques a fer el mateix. A apropar els productes orgànics a la població. Al fet que per haver de consumir productes ecològics no hàgim de pagar més del doble. En el cas dels làctics, un iogurt eco pot valer quatres vegades més que un de no ecològic.  I si comença a passar el mateix amb la llet, l’oli, el pa o els cosmètics? Sabíeu que el 25 % de la nostra població, ja consumeix productes ecològics. Ja ho deia Hipòcrates, que el teu aliment, sigui el teu medicament…
Si bé l’estratègia de màrqueting m’ha sorprès (o potser no tant), encara m’ha sorprès molt és la campanya de publicitat que han desenvolupat. Parlen del producte, de totes les característiques que té perquè és eco, però no veig com es diferencien d’altres iogurts ecos. Si el seu tret diferencial és que és (probablement) l’únic iogurt eco que es pot trobar al supermercat, per què no es diu ben clar i a la campanya? A la tanca publicitària del final em remeto. Es diu a la web, i de forma residual.
Com dic sempre el missatge és molt important.  El missatge és la clau. I quan és únic i diferenciador, encara més. En aquest cas, hauria triat dir la facilitat de poder-lo trobar i a bon preu. On sempre trobaves el iogurt normal, ara trobes el iogurt eco. I posats a fer, ho hauria dit d’una forma notòria. Amb un concepte creatiu. Ara el que es diu (i no diferencial respecte altres iogurts eco) es diu de forma totalment informativa, gens creativa, poc original i menys notòria. Si es tracta d’una vaca diferent, que no digui mu, que digui guau.