R E V O L U C I O N E M – N O S !

R E V O L U C I O N E M – N O S !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ARTICLE

Sí que estàs revolucionada, avui!

Segur que us ho han dit algun cop a la vida… I és bo o dolent, estar revolucionat? Tot depèn de qui t’ho diu, com t’ho diu, on t’ho diu i per què t’ho diu.

Fa uns dies que corre per xxss una revolucionària tècnica per pelar alls! Sí, alls! Aquí s’hi veu com amb només un ganivet peles els alls sense que les mans s’empudeguin de l’olor —o pudor, no de l’Aroma—, d’all. A partir del visionat, tothom s’ha sorprès per no haver-ho fet així des de fa temps!

Ahir, al programa de la Xantall Llavina a TV3, Revolució 4.0, vam debatre sobre com podem ser més creatius a la nostra feina i a la nostra vida. I si es pot aprendre i reprendre la creativitat. En vam parlar amb l’actor Joel Joan, el cantant Joan Dausà, l’empresari Marc Elena i l’emprenedora Emma Pueyo, entre d’altres. I entre aquesta molt bona i creativa gent, modestament m’hi vaig trobar jo, a l’àgora, acompanyada d’altres creatius.

Mentrestant, el gran Lluís Bassat va explicar els tres secrets de l’èxit de la creativitat amb l’exemple del salt Fosbury, l’atleta que als Jocs Olímpics de 1968 va emprar una nova tècnica per fer el salt d’alçada:
1. Ser original i diferent.
2. Millorar el que es feia.
3. Esdevenir la norma.

Per cert, en un primer terme va ser desqualificat per utilitzar la seva tècnica, fins aleshores inèdita, tot i que finalment se li va concedir la medalla d’or en veure que no infringia cap regla.

Aquestes tres mateixes regles també les compleix la nova tècnica “revolucionària” de com pelar alls. La creativitat resol problemes de forma, i esdevindrà un èxit si arriba al màxim de gent (que avui, amb les xarxes socials, està força més assegurat que abans…), s’implementa i esdevé norma.

Creem a partir de la necessitat, i per obtenir l’èxit hem de saber vendre el nostre punt de vista. Hem de ser diferents, i, si pot ser, millors i únics. En Joan Dausà d’això en diu “veritat emocional”.

Per ser creatius també n’hem de ser conscients. I, com va dir la Bibiana Ballbè, el nivell de creativitat dels nens de 2 anys és del 98%, però quan arribem a l’edat adulta només ens en queda un 2%.
I tal com va dir el gran professor Miquel Lladó, fem que cada dia sigui més creatiu reconeixent-nos, experimentant i aprenent. Mirant i no només veient.

I jo afegeixo… Visca la revolució. R E V O L U C I O N E M – N O S !

Per tornar a veure el programa:
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/revolucio-4-0/innovar-i-crear-tots-som-una-marca/video/5869246/
I la meva humil intervenció, on parlo de marques, a partir del minut 41.

Petició als Srs. de TV3: I si el fessin més d’hora, el programa? Un programa meravellós, que ens activa, ens fa pensar i, en definitiva, és un motor pel nostre petit país, hauria d’emetre’s molt més d’hora #ahilodejo