Sabina, una marca a peu de carrer

Sabina, una marca a peu de carrer

Sabina, una marca a peu de carrer

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ARTICLE

#loniegotodo

Tranquils que no haig de testificar en cap dels judicis que estan a la primera plana de tots els mitjans. Ahir em vaig beure l’enteniment i vaig volar cap a Madrid. Em vaig posar a prova i a banda de volar, em vaig passar tota la tarda Sota Terra. No vaig visitar ni El Prado, ni em vaig passejar pel Retiro, ni vaig anar a menjar huevos estrellados a Casa Lucio. Ah! I encara que ganes no me’n van faltar hi vaig anar sense cap identificació blaugrana, tot i que a la meva expressió s’hi intuïa la il·lusió de la nit viscuda i de les poques hores de son.
Vaig anar a passar la tarda al metro! Sí, tal com ho llegiu. Els que em seguiu sabreu que m’agrada i molt en Joaquin Sabina. Avui, 10 de març, en Sabina torna després de set anys sense publicar cap disc nou, ho fa amb Lo Niego Todo i com s’acostuma a dir, ho fa amb més força i més renovat que mai. Ho vaig poder comprovar ahir. Vam ser molts els que no vam poder controlar les ganes de descobrir totes i cadascuna de les cançons que s’amaguen en aquest disc, i per això el cantant ha volgut fer-se amb els carrers i el Metro de Madrid per oferir una estrena exclusiva de tot el disc: 12 cançons i 12 línies de metro.
N’he llegit critiques, per descomptat, de si la ciutat ha estat al servei de la promoció discogràfica, però a mi a banda de ser-ne fan i portant-ho al meu negociat ho he trobat brutal. Els professionals de la indústria de la música han de mantenir-se sempre al dia sobre les noves tendències, xarxes socials i eines que puguin significar una bona via de promoció per als seus artistes. Cada vegada és més difícil sorprendre a tothom, la indústria discogràfica ha de generar emotivitat i tornar a reivindicar el fenomen fan davant del fenomen descàrrega il·legal. Per aquest mateix fet, recordarem el cantant Dani Martin que pujat en un bus també va recorre els carrers de Madrid per fer promoció. On estaràs més a prop dels teus fans si no és al carrer? També ho van fer Paul McCartney, U2 en viu al Metro de Nova York i, un dels concerts més recordats de la història: els de Liverpool es van pujar al terrat de l’edifici d’Apple Records a Londres, on estaven gravant el seu últim disc, Let it be. O Steven Tyler, el líder d’ Aerosmith que va fer-la grossa sense voler a Moscú. Repassem també les aparicions de Bruce Springsteen, The Rolling Stones, l’ ex-White Stripe, Jack White o Chris Martin de Colplay que van sortir pels carrers de Sydney com si fossin músics de carrer. Quan els van reconèixer, els fans es van sumar a la festa, i així va néixer el videoclip de Sky full of stars. Muntatge o no, tot és vàlid per portar la cultura a la gent que a la fi és qui l’ha de fer seva.

La meva il·lusió hagués estat trobar-me el cantant a l’última cançó…

De tornada cap a Barcelona, a l’últim vol, cansada i entusiasmada em vaig adormir tot el viatge. Em va despertar l’hostessa de vol, tot donant-me un bombín i amb una nota que deia: Marta, a partir d’aquest divendres 10 de febrer, cada vegada que a Twitter usis els hashtags #LoNiegoTodo o #Sabina apareixerà automàticament un emoji dissenyat exclusivament per a l’ocasió.

Nota: menys la remuntada, tot ha estat un somni.