Ja fa uns quants anys, després de les olimpíades de Barcelona 92, a casa els meus avis van comprar una tele. Un televisor Mitsubishi. Eren els televisors que havien conviscut amb els atletes en els pisos de la Vila Olímpica. Es veia molt bé, va durar molts anys, i si tenia una avaria la reparaven i Sant tornem-hi!
La meva àvia xalava quan rebia una visita. Si passaven a la sala, i veien el nou aparell i es fixaven en la marca, ja es delia per la pregunta:“Una tele Mitsubishi?! Però que no fan cotxes, aquests?!”. I la meva àvia, amb aquella ironia dels de Reus, responia:“Sí, no va connectada a la lectra. Funciona amb gasolina!”.
A la meva àvia segur que li agradaria la campanya que estem sentint aquests dies mitjançant una sèrie de falques publicitàries disseminades per les ones catalanes. Obro parèntesi i aprofito per dir que la ràdio, tot i el bum de les xarxes socials, segueix essent un mitjà fantàstic a tenir en compte per difondre les campanyes de publicitat. És la campanya de Samsung, que té com a objectiu comunicar la seva gamma de rentadores i dotar la marca de notorietat en aquesta nova categoria on entren. En aquesta campanya, que no és nova (la primera va ser l’any 2018), la companyia busca associar la marca Samsung a una nova tecnologia, la tecnologia de la bugada, igual que s’havia associat fins ara a televisors o telèfons intel·ligents. Presenta situacions en clau d’humor on el consumidor confon la rentadora Samsung amb els televisors. A més, està molt ben interpretada pels dobladors.
La campanya la formen vuit falques. I, amb la peça, es vol fer entendre que la marca que fa televisors també fabrica rentadores. Però, sobretot, que són igual de bones que la resta dels seus productes. Aquesta seria la seva proposta de valor. Rentadores amb tecnologia de televisors.
La campanya va rebre un Premi Ondas l’any passat, és de l’agència Publicis (Madrid) i el seu creatiu és un xiquet de Reus, Gerard Andreu.
La meva àvia de ben segur que li diria:“Xiquet, molt bé aquesta cunya, tot i que ja l’haguessis pogut pensar també en català!”. Feu la prova, escolteu-la i aneu-la traduint. Aquí la falca. Ja me’n direu el què…
I tu, quines campanyes fas? Gran o petit, tingues la teva…