Marques i més marques. El cas dels bràquets de Lamine Yamal

Marques i més marques. El cas dels bràquets de Lamine Yamal

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin

ARTICLE

Marques i més marques

La creativitat no és patrimonio de les grans corporacions.

Aquest Nadal molts joves podrien sorprendre els Reis amb una petició ben singular: uns bràquets blaugrana inspirats en els que va lluir Lamine Yamal durant el clàssic del passat 26 d’octubre. Aquesta campanya, ideada per la marca catalana de joies TwoJeys i executada per la clínica d’ortodòncia Autran Dental, ha revolucionat la publicitat destacant dos valors clau: la personalització i l’autenticitat.

TwoJeys va apostar pel jove jugador blaugrana per connectar directament amb una nova generació que no només viu la passió per l’esport, sinó que també vol portar-la amb orgull cada dia. Aquesta col·laboració trenca els esquemes de la publicitat tradicional, utilitzant un element tan personal com els bràquets (els antics “ferros”) per transmetre el seu missatge. Així, la marca s’infiltra en els detalls més íntims de la vida diària del seu públic objectiu: joves que, com Lamine Yamal, somien amb un futur ple d’èxits i aspiracions.

Escollir Lamine Yamal, la jove promesa del Barça que representa humilitat i talent, no és casualitat. Els joves esportistes són avui un canal de comunicació potent. Han crescut en l’era digital, i la seva influència a les xarxes socials és enorme. Aquesta proximitat amb els seguidors permet a les marques comunicar-se d’una manera més autèntica, directa i impactant. Els bràquets de Lamine no només són una tendència momentània, sinó que representen una manera innovadora i elegant de portar el Barça cada dia, amb un toc de distinció i exclusivitat pensat per a una audiència jove.

Aquesta campanya planteja una reflexió interessant: la creativitat no és patrimoni exclusiu de les grans corporacions. Marques joves i petites demostren que el coneixement profund del seu públic, sumat a la creativitat, pot ser el millor aliat per obrir-se camí en un mercat competitiu. Potser no disposen de la infraestructura ni dels pressupostos de les grans empreses, però gaudeixen d’una llibertat per experimentar i connectar amb la seva audiència d’una forma genuïna.

Us imagineu publicitat aromàtica al mirall de l’ascensor de casa? Qualsevol perfumeria podria aprofitar aquest espai per dir bon dia als veïns amb missatges perfumats. O una campanya tàctil a les escales mecàniques d’un centre comercial? Qualsevol perruqueria podria folrar-les amb cabells sedosos acabats de pentinar, transmetent relax i estil quan els toques. I transformar passos de vianants en elements publicitaris? Una botiga de pintures podria pintar-ne uns quants (amb el permís de l’Ajuntament, és clar) per aportar color i vitalitat a la ciutat.

Aquests exemples imaginaris demostren com les marques poden utilitzar espais quotidians de manera innovadora per captar l’atenció del públic i diferenciar-se en un entorn saturat de publicitat convencional.

Campanyes innovadores que connectin directament amb el consumidor i puguin revolucionar el món de la comunicació. Una publicitat més subtil, integrada i capaç de formar part de l’estil de vida del consumidor. La proximitat crea un record de marca igual de potent (o fins i tot més) que les campanyes tradicionals, ja que no es percep com una invasió, sinó com una extensió natural del producte o servei. Sents que formes part del producte sense gairebé ni adonar-te’n.

El futur de la publicitat és un camp ple de possibilitats, especialment per a les marques joves (noves) que s’atreveixin a desafiar els límits. Les idees trencadores, fins i tot un xic gamberres, poden sorgir de qualsevol empresa o negoci. No cal ser un gegant per crear impacte. Potser el pròxim pas serà veure logotips tatuats al braç d’un famós.

Tant de bo aquesta campanya dels bràquets inspiri marques petites a seguir el mateix camí, explorant nous canals i trobant maneres genuïnes de connectar amb els seus seguidors. Així, les petites marques podran créixer i consolidar-se en sectors aparentment dominats per grans corporacions, sempre que apostin per idees fresques i audaces.