Els 7 manaments

Els 7 manaments

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ARTICLE

Recordo, quan tenia uns 10 anys, un dia a casa jugant amb la meva cosina Eulàlia. De fons, la remor d’un televisor en blanc i negre, probablement era La clave. De sobte, aquella veu monòtona i en castellà (és clar) canvia. Sonen trompetes celestials: els anuncis! Deixo el que estic fent i a l’Eulàlia amb cara de què li passa ara a aquesta, i surto corrent per plantar-me davant la tele. El meu pare ha aprofitat per anar a la cuina. I quan torna em pregunta:

—Marta, què hi fas aquí davant palplantada?
—Veig històries! —li responc seriosa.

Recordo com va riure el meu pare. No ho vaig entendre. Que no eren històries? El que a mi em fascinava em segueix fascinant. Veure’n i fer-ne! Reconec que em segueixo encantant davant els anuncis que estan ben fetsO no aixequeu la vista i us quedeu contemplant l’anunci de l’aigua de Veri que estan emetent aquests dies?

El publicista David Ogilvy (1911-1999), l’any 1983, va escriure Ogilvy on Advertising, i les seves lliçons encara són vigents avui. Per alguna raó es deu dir que les idees dels genis perduren en el temps. Aquí us n’apunto 7. Els seus 7 manaments…

1. El propòsit de la publicitat és vendre. Que no t’enredin.
2. Defineix clarament el teu posicionament: què i per a qui.
3. Destaca el teu producte en allò que és diferent.
4. Estudia detalladament el teu consumidor.
5. Pensa en el consumidor com si fos la teva parella; vol tota la informació que puguis donar-li.
6. Parla-li amb el llenguatge que usa quotidianament.
7. Escriu excel·lents titulars i hauràs invertit correctament el 80 % dels teus diners.

Parlem del cas de Veri. Aquí l’anunci (els anuncis perquè en són 4) per qui no el tingui al cap. Estil, caràcter propi, simplicitat. I només és aigua. Doncs això, aigua.
Què volen vendre? Aigua. Què mostren? Aigua. A qui? A qui se la beurà en l’horari en què es beu aigua. I per això ens ensenyen d’on prové l’aigua… Ho sabem, oi? Llenguatge simple, ras i curt: aigua pura del Pirineu. Dins un suport impactant per la seva senzillesa i, alhora, profunditat: Que aquí no passi res és el millor que pot passar.Això sí, amb una imatge i un so impecables. La realització és excelsa.
I tots pendents de la pantalla, per si passa alguna cosa, i encara que l’hagis vist cent vegades en continues pendent. No fos cas que en una anterior ocasió se t’hagués escapat aquell detall… Una branca que cau pel pes de la neu! (Oooh! Espòiler!).
I davant el passadís del súper on hi ha les aigües envasades, quin anunci recordaràs?

I tu? Com comuniques la teva marca? Vols que t’ajudem a fer-la notòria? No cal que siguis Veri per tenir una campanya notòria…

Recorda que ho explico a Aroma de Marca, el meu primer llibre, publicat per Cossetània. Són 15 històries reals, fàcils i divertides, de com crear i difondre la teva marca.