Que no pari la música!

Que no pari la música!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ARTICLE

Quan era petita detestava la classe de música, amb la profe “la Maria de música”. A les 9 del matí ja ens posava música clàssica, ens donava un retolador i ens deia…: “Dibuixeu el que us suggereix aquesta música”. Jo no entenia el que em demanaven, perquè a mi la música no m’agradava. I menys a les 9 del matí, que encara molts dies no m’havia despertat del tot. No em suggeria res. Recordo que dibuixava línies rectes quan la música era suau, i, quan la cosa s’animava, començava a pintar corbes amunt i avall (tipus la figura d’un electrocardiograma). A mesura que em vaig anar fent gran, vaig anar descobrint, entre moltes altres coses, la música i tot allò que provocava: emocions.

Per què la música emociona? Diuen els experts que el sexe, les drogues i la música activen el mateix circuit cerebral. El de la recompensa. El del plaer. Juntament amb el menjar i amb l’alcohol, la música allibera opioides endògens com endorfines i neurotransmissors com la dopamina.
Des de les cançons de bressol fins a un concert memorable, passant per les bandes sonores d’una pel·lícula o el jingle d’un espot, la música provoca emocions intenses, sovint amb relats físics inclosos: calfreds, somriures, plors, relaxació o tensió muscular. És impressionant veure com una cosa tan senzilla com una cançó pot canviar una cosa tan complexa com les emocions. Val a dir que també hi ha músiques que no ens “sonen bé”, que no “ens diuen res”, que “no ens arriben”… Per tant, també generen emocions: el “ni fu, ni fa”.
Al costat de les músiques hi ha els relats. Les pel·lícules, les marques. En definitiva, les experiències.

Aquí et deixo 5 pistes per captar l’atenció del teu relat mitjançat la música:

  1. Fes servir la música com a element propi i diferenciador. Qui no recorda les músiques d’Estrella Damm o de Coca-Cola?
  2. Aprofita’t de la memòria sensorial dels consumidors. Recordaran més aquells productes que impactin la seva memòria sensorial. Tens present el cop de maleter de Volkswagen?
  3. Mira de generar emocions positives. Les reaccions de les persones enfront de diferents tipus de música són bàsicament universals. Una cançó alegre provocarà bon rotllo.
  4. Activa els clients mitjançant la música. La música activa, per tant, fa que ens predisposem a dur a terme una acció.
  5. També n’existeix una altra però, la música del silenci. Encara que el post vagi de so i música… quan es produeix el silenci ens n’adonem, oi? “Quin descans”, de vegades podem arribar a expressar… Recordes el darrer espot de Veri?

Aquí et deixo la playlist de juliol,  de Mosaiking Comunicació amb bandes sonores de pel·lícules de tota la vida. Entre d’altres, La misión, La llista de Schindler, Memòries d’Àfrica, Blade Runner i Gladiator.  Músiques, com algunes marques, que mai passen de moda. I que emocionen. A cadascú amb la seva emoció, és clar! I a tu, t’agrada la música? Què et transmet?

Que no pari la música!