Fa uns mesos em va trucar una amiga per encarregar-me un nou projecte.
Em va explicar que a mitjan juny (concretament el dia 12) el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya feia eleccions per escollir la nova junta electoral, i que ella havia decidit presentar-se a una de les candidatures alternatives a l’actual deganat. Un cop ja m’havia situat, em va demanar si podíem portar les xarxes socials de la seva candidatura.
Li vaig dir que encantada, però que per portar bé les xarxes, abans s’havia de fer tota una altra feina. La feina estratègica i de conceptualització. Que s’havia de treballar tot en format campanya electoral, com si es tractés d’un partit polític.
De seguida ho va entendre —com a bona psicòloga té molt de seny— i vam posar fil a l’agulla.
Des de Mosaiking Comunicació vam treballar la campanya en clau de marca. Com fem sempre. Ja sigui un producte, un servei, una marca personal o, en aquest cas, una campanya electoral.
Què vam fer?
- Definir una estratègia de comunicació de base, amb un missatge principal i uns missatges secundaris per a la candidatura.
- Crear una imatge de marca per a la candidatura, encapçalada pel que hauria de ser el futur degà.
- Conceptualitzar una campanya electoral on quedés clar el missatge principal.
- Definir una estratègia de difusió on-line i off-line.
- Idear i dissenyar tots els materials que calia treballar: cartells, presentacions, vídeos, animacions, formats digitals…
- I amb tot això definit (no abans), treballar l’estratègia de difusió Social Media incloent la gestió de les xarxes socials, que havia de ser el principal canal de difusió.
Aquí veureu el resultat del projecte.
Ah, si hi ha algun psicòleg que llegeix aquest post, que hi doni un cop d’ull, perquè, sense ser psicòloga i sense cap intenció d’influir, penso que el que proposen és força interessant. Aquí ho deixo…