Finals de maig, molta calor, traurem les sandàlies…
Això és el que vaig fer ahir i un cop les tenia entre les mans me les vaig quedar mirant com qui ha trobat un tresor. Noves, estan noves!
Les vam haver de comprar a finals de setembre, com que l’estiu s’allarga fins a Tots Sants… Aquest matí quan la Maria, la meva filla petita, se les ha volgut posar només hem tingut temps per recuperar les sabates que duia ahir. Més que contenta, repetia: “Mama, m’ha crescut el peu, m’ha crescut, m’ha crescut…!”
De camí a l’escola, em diu: “Ara haurem de reciclar les sandàlies, perquè cal ser sostenible, mare!”
He pensat que anem pel bon camí i que ha augmentat, i molt, el nivell de consciència. Que totes les campanyes per reutilitzar, reciclar, reduir i ser sostenible arriben a la societat des de les escoles a les famílies. Entenent aquestes quatre paraules com una forma de contribuir a un món millor.
Tots podem aportar el nostre petit grà de sorra. No només els qui treballen en sectors com l’alimentació o la indústria. Per exemple, si ens endinsem en el meu món, en el món de la publicitat, què fem per canviar? En quin moment es trencaran estereotips en pro d’una comunicació més diversa, rigorosa i dimensionada? Des de fa uns anys moltes agències de publicitat ja tenen l’objectiu de demostrar el poder de la publicitat en assumptes socials i mediambientals. Tot i que, potser aquests treballs no reben tanta visibilitat com caldria.
Fa uns dies, una part de l’equip de Mosaiking Comunicació vam assistir al 6è Congrés Internacional de la Bicicleta de la mà d’un client nostre, VadebikeBcn, el nou servei d’aparcament de bicicleta privada a Barcelona. Un servei impulsat per l’Ajuntament de Barcelona.
Un Congrés on quedava molt clar que el món està canviant (i no només el món de la bicleta…). I per canvi, les paraules amb les quals el Conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull va cloure el Congrés: “L’economia sostenible. La mobilitat combinada amb la sostenibilitat és molt rendible”.
Els publicistes i els creatius hem de buscar maneres perquè la comunicació d’una marca sigui sostenible i alhora creativa. La societat pensa d’una nova manera, mentre que els negocis i les empreses no són encara del tot conscients i volen seguir intentant imposar-se. El nostre paper és fer-los veure que de quina manera conversem com a marca és important i que la conversa social ha de ser amigable i que la reconversió serà més elevada. I tot això amb uns recursos sostenibles. S’ha acabat allò de lligar els gossos amb llonganisses o de veure pel broc gros. Cal que siguem honestos i conscients en el que oferim als nostres clients. Pensar en què els podem ajudar i en com donar-los pistes per vendre més, però posant-nos en la seva pell i tenint molt en compte els recursos dels quals disposen.
Vinga, a intentar fer un us més conscient de les coses i tot girarà més rodó. Per cert, jo vaig en bici, bici, bici… I tu, hi puges?